Undgå kreditkortgæld med Køb nu Betal senere

Hvis du vil bruge køb nu betal senere, skal du være opmærksom på, at denne type kredit vil påvirke din kredit score. Sørg for, at du er opmærksom på din kredit score og indstil kalenderpåmindelser, så du kan foretage dine tilbagebetalinger til tiden. Dette vil vise långivere, at du er en ansvarlig låntager. Du kan også overveje at ansøge om et kreditkort for at hjælpe dig med at tilbagebetale gælden. Her er nogle tips til at undgå kreditkortgæld med køb nu betal senere.

Mange mennesker har henvendt sig til “Køb nu, betal senere” -tjenester som et alternativ til kreditkort, da disse betalingsplaner ofte inkluderer rentefrie rater. Nogle populære valg inkluderer Klarna, Bekræft og PayPal Credit. Ifølge en nylig YouGov-undersøgelse sagde 60% af respondenterne, at de har brugt en Køb nu, Betal senere-tjeneste, og mere end halvdelen foretager i øjeblikket betalinger ved hjælp af en. Det er opmuntrende tegn for forbrugerkredittens fremtid.

En Køb nu, Betal senere udbyder skal have klare tilbagebetalingsbetingelser elgiganten afbetaling. BNPL-udbyderen bør gøre deres vilkår klare, da en forsinket betaling kan resultere i sanktioner. Nogle BNPL-udbydere forsøger at eliminere overkommelige bekymringer for at gøre betalingsplanen lettere for købere. Forbrugerne bør nøje overveje en udbyders politik, før de logger på. I Storbritannien regulerer Financial Conduct Authority (FCA) ikke Køb nu, betal senere aftaler.

Der er mange BNPL-udbydere på markedet. Flere af dem udfører bløde kontroller af ansøgere. Selvom en blød forespørgsel ikke påvirker din kredit score, kan den stadig blive optaget på din kreditfil. Hårde kontroller bruges til finansiering af højere værdi, såsom realkreditansøgninger og billån. Betal nu, betal senere udbydere kan også udføre en hård kreditkontrol. En forsinket betaling til tiden kan være gavnlig, og en af dem kan ikke.

Selvom Køb nu, Betal senere har eksisteret i et stykke tid, har den nye fremkomst af virksomheder, der tilbyder denne type kredit, gjort det mere tiltalende for yngre forbrugere. Target og Amazon har indgået et samarbejde med køb nu, betal senere udbydere, mens Walmart droppede deres layaway-program til fordel for Affirm. Forskellige onlineforhandlere tilbyder nu køb nu, betal senere, men det krævede minimumsbeløb er lavt. Virksomheden vil ofte opdele betalingerne i fire betalinger: en på købstidspunktet og resten i løbet af året eller to.

Nogle af virksomhederne bag køb nu, betal senere tjenester har modtaget retssager fra forskellige statslige regeringer. Blandt disse er Californien, hvor Department of Financial Protection and Innovation bødede Afterpay og Sezzle for at operere uden en långivers licens. Staten Californien har også bødet Affirm og Sezzle millioner af dollars, fordi de ikke har en långivers licens. Det er uklart, hvad den føderale regering vil gøre for at forhindre disse virksomheder i at målrette mod Gen Z-forbrugere.

Selv om mange forbrugere drager fordel af disse tjenester, er der visse risici forbundet herfor. For eksempel kan de ende med at bruge mere, end de har i det lange løb. I det lange løb, køb nu, betal senere aftaler er en ‘glidebane’ til at bruge mere, end du har råd til. Men den bekvemmelighed og fleksibilitet, de tilbyder, kan også være en fare – hvis du bruger dem ansvarligt, kan de forhindre dig i at bruge mere, end du har råd til.