Franchise til salg – at købe eller ikke at købe

Franchising er en forretningsmodel, hvor franchisetager får tilladelse start en gren, der bruger navn og metoder af franchisegiveren i bytte for royalties. Det afviger en smule fra starte din egen virksomhed, at du bruger den gennemprøvede forretningsstrategi af en etableret virksomhed. En artikel af Financial Times konkluderede, at salget af franchise i USA – hvis oversat til bruttonationalprodukt – ville rang i som verdens 7 største økonomi.

1. franchise eksempler

-McDonalds

-Kentucky Fried Chicken

-Wendys

-Burger King

-Swiss Chalet

-Fødekæder

2. ønsker at være Royalty?

Disse store kæder investerer ikke faktisk i nye grene eller afsætningsmuligheder; de har interesseret franchisegiverne at investere for dem. Til gengæld de holder indkomsten og i stedet betale tilbage royalties på mad salg (eller andre royalty ordninger, afhængigt af franchisen). Franchises er en tiltalende forretning at investere i, fordi de allerede har en etableret forretningsmodel, der har vist sig for at være vellykket. Så det følger heraf, at investeringer i sådanne virksomheder har en større chance for succes. Plus har du opbakning, uddannelse og ekspertise af franchise til din rådighed.

Hvis du overvejer at købe ind i sådan en virksomhed, bør du overveje på baggrund af franchisen. Dette er ud over spørgsmål vedrørende gebyrer, organisation og støtte.

-Har mange franchise-ejere gået gennem den gren, du planlægger at købe?

-Observere den måde business i gennemført i disse filialer

-Lægge særlig vægt på kunderne, og om muligt interview dem

-Gøre dette med hver gren du planlægger at købe eller overvejer at købe

3. ting at overveje

Nogle potentielle ejere ser på at købe prisen på en franchise når overvejer at købe ind i dem. Desværre, de glemmer at medregne andre udgifter såsom medarbejderlønninger og driftsudgifter. Disse faktorer er afgørende for at vide, hvis du virkelig kan gøre en fortjeneste ud af virksomheden. Dette problem forværres yderligere, hvis virksomheden kræver flere medarbejdere, eller hvis virksomheden har brug for flere ledere. Hvis du ikke anser disse udgifter, du måske finde dig selv over dit hoved i budgetafdeling som den faktiske købspris plus lønninger, driftsudgifter, og endda gæld kunne let fordoble dit forventede budget.

Ikke bare hoppe ind i en franchise forretning; lave en opgørelse over dine mål og dine styrker, når de overvejer som franchise du ønsker at købe. Måske overvejer du køber ind i en fastfood franchise, når du ikke har nogen interesse i fødevarevirksomhed. I nogle måde, der kunne være selvmord. Holde sig til dit forte og bruge dine styrker til din fordel.

4. budget

Altid, altid arbejde inden for budgettet. Husk du enten købe ind i en eksisterende franchise eller starter en ny filial. Det ville gøre klogt i at starte i gæld. Revisor ville komme i handy, når de overvejer en franchise. Få dem til at se på tallene og analysere, hvordan de særlige business går. Disse fagfolk har erfaring i at vurdere og evaluere, hvordan denne virksomhed går. Hvis de rejser det røde flag, kan du overveje at købe ind i forretningen.

5. til hver sin egen

Franchises passer ikke alle, men de udgør en forholdsvis spændende virksomhed udsigt. Som med enhver potentielle investeringer, Sørg for gør du dit hjemmearbejde flittigt. Undersøge alle jeres kræfter. Det er dine hårdt tjente penge på spil her. Hvis du gør dit job ret godt, kan du have en potentiel guldmine i dine hænder. Må ikke være selvtilfredse, når du køber en franchise. Hvis du udøver indsats, når du stadig ikke ejede grenen, skal du lægge mere bagefter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.